Kids nowadays and dulu-dulu hehehe

 

So, tajuk kita harini.. 'Kids nowadays and dulu-duu' right? Haa aku nak mula dari mana ek? Hm jap jap tgh menunggu idea dtg mencurah-curah.

Sat nah! sat jaaa! 



.
.
.
.
.
.
.

*3 jam kemudian*


Haaa ok!

Erm kalau kita tgk.. erm tgk je la.. Zaman sekarang budak2 kecik pun dah pakai samsung s5, iyedak? Tak samsung s5, iphone 5s. Pergh gilos baq hang! Jealous aku. Hm dorang ni semua ada mcm2 gadget. Ish tablet la, ipad la, DSLR la, ish handphone yg mahal2 mcm orang yg dah bekerja. Jealous aku. Jealous gilos!

Tapi satu je yg dorang tak pernah rasa. Zaman kegemilangan kita masa kecik-kecik. Nak tau apadia?

Haa. Ingat lagi tak permainan duu-dulu? Contohnya,


Haa nampak tak? Tu makcik aku yg reply. Hehehe. Yela zaman dorang lagi best kot. Zaman aku.. tinggal cop tiang, baling selipar/tin, ceper, teng2, zeropoint, lubang tikus, batu seremban. Hm tinggal tu je la. Tarik galah bagai dah takde da..

Budak2 sekarang manja betul. Apa nak semua dapat. Ada pernah rasa susah tak? Hm tau tak? Kepayahan ni mengajar kita erti kehidupan yg sebenar tau. Well thats is my opinion. But if korng ada pendapat masing2.. tak salah pun.

Aku nak dapat tablet & kereta semua bagai pun lepas habis SPM tu haa. Ye, family aku bukan orang senang. Bukan semua yg kita nak mudah dapat. Bila dah ada tu.. mohon jagalah elok-elok. Aku dapat ni pun pemberian parents aku. Hadiah dari parents aku ni adalah rezeki dari Allah.

So.. budak2 yg zaman sekarang ni. Mohon hargai la barag2 berharga yg korang dapat. Jgn dah dpt, then campak kat mana2. 

Aku rindu zaman dulu-dulu. Zaman kita sekolah dulu. Yela, dok main teng2 bagai dkt belakang sekolah masa rehat. Main cop tiang la. Hish! best gila kot time tu. Sekarang ni takdan ler nak main. Busy dgn study semua. Kalau nampak tiang ke apa.. buat tak tau je. Hahahhaah apa-apa pun memang best!

Zaman sekarang budak2 main UNO kad.. and and mcm2 kad la.. tu pun before dorang dapat handphone mahal2 tu la. Lol. Lepas tu dah lenyap. Puufff! tadaaaa! dah takde lagi nampak dorang main kad2 tu semua.

And, iklan pasal UNO cards pun dah takde keluar da

Ps, time aku keluar dgn org tua p shoping, nak mintak org tua belikan jajan & mainan memang takut, beza dgn budak² zaman sekarang.... Hm, renung² kan, selamat beramal~

Ok.. so. Thats its. Jari aku pun dah lenguh ni. Adios muchos! Muahh!!








I think I miss you. Can you think me for awhile ? :)

0 483 comment this:

Post a Comment

tak rugi pun kalau awak komen sikit :')